7 Şubat 2014 Cuma

Lost - Yabanci Dizi Online izle


Dizinin Konusu

Lost dizisi, Sidney'den Los Angeles'a uçan Oceanic 815 sefer sayılı uçağın, güney pasifik okyanusunda bir adaya düşmesini ve uçaktan sağ kurtulan kişilerin yaşadıklarını anlatan Amerikan yapımı bir ABC dizisidir. Türkiye'de de Türkçe dublajlı olarak TNT kanalından yayınlanmaktadır.
Uçaktan kurtulan ve adada mahsur kalan bu 48 kişi arasında çok değişik ve birbiriyle bağlantılı karakterler mevcuttur. Cerrah, rock yıldızı, işkenceci, kanun kaçağı, inşaat işçisi, dolandırıcı, loto milyoneri ve daha bir çok enteresan özelliğe sahip insan. Bu insanlar daha adada ki ilk günlerinde adanın mistik güçlere sahip olduğunu farkederler. Uçak kazasında hayatta kalmaya başarmışlardır ama asıl hayatta kalma mücadelesi daha yeni başlamaktadır.
Dizinin her bölümünde ada da geçen hikayenin yanında bir karaktere yoğunlaşılır. Bu karakterin flashback veya flashforward'ları ile ana hikaye beslenir.
Dizinin bu kadar ilgi görmesinin sebebide hikayenin anlatım biçimi, esrarengiz olaylar, içinden çıkılamaz durumlar, aksiyon, korku, gizem ve merak unsurudur. Tabi ki dizi çekimleri için ayrılan bütçenin de etkisi büyüktür. Örneğin pilot bölüm için 14 milyon dolar harcanmıştır.
Dizinin çekimler Oahu, Hawaii'de yapılmaktadır. Dizinin yaratıcıları ise J.J. Abrams ve Jeffrey Lieber'dır. Lost dizisi 2006 yılında "En iyi televizyon draması" dalında Altın Küre ödülü'nün sahibi olmuştur.
Toplamda 6 sezon sürecek olan Lost'un, Amerika'da şuan 5. sezonu oynamaktadır. Dizi eğer uzatılmaz ise 2010 yılında sonra ericektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder